Over Vera

Hi, ik ben Vera Vos (23), opgegroeid en woonachtig in het plattelandsdorpje De Wijk, in Drenthe. Ik ben in 2021 afgestudeerd aan de kunstacademie als grafisch vormgever, illustrator en interactief vormgever.

Net buiten het dorp De Wijk is mijn werkplaats/studio te vinden in een oude boeren schuur, waar ik van alles creëer. Als mensen vragen wat ik nou eigenlijk ‘precies’ doe, geef ik vaak als antwoord: “creatieve dingen maken vóór of samen mét mensen.”

Ik krijg veel energie van het creëren van nieuwe projecten, dingen & nieuwe uitdagingen. Mijn werkgebied loopt dan ook uiteen van het maken van huisstijlen, posters en flyers tot aan 3D-decor-aankleding, muurschilderingen en sociale projecten.

Ik werk momenteel op freelance basis voor particulieren, bedrijven en gemeentes. In opdracht maak ik o.a. grafisch- en illustratief werk, maar richt ik me daarnaast ook op maatschappelijke- en creatieve projecten & evenementen.

Van jongs af aan ben ik altijd al van alles aan het creëren, organiseren en maken. Het samen verzinnen van ideeën/concepten en het vormgeven hiervan, geeft mij heel veel energie. Bij elke nieuw idee of project, richt ik me altijd op de vraag: Hoe kan ik dit met VORM & KLEUR de wereld inbrengen?

Heb je een (grof of uitgewerkt) idee, plan, project of tekst die nog een passend jasje nodig heeft? Wellicht kan ik je verder helpen! Stuur mij gerust een berichtje via het contactformulier of via veravosvorm@gmail.com en dan hoor je van mij.

Grafische/illustratieve vormgeving

Grafische/illustratieve vormgeving

Met veel plezier zet ik uw tekst, activiteit, project of bedrijf in een passende vormgeving. Van logo’s tot aan een gehele huisstijl, van posters/flyers tot aan een muurschildering en van een online vormgeving tot aan… uw idee!

Door samen te brainstormen over een juist concept en/of identiteit, hoop ik de juiste vormgeving te kunnen creëren. Elke vorm, kleur en typografie heeft zijn eigen uitstraling en gevoel.

Sociale/creatieve projecten

Maatschappelijke- en creatieve projecten

Ik ben een mensen-mens en krijg energie van het werken met-en-voor mensen. Creativiteit kan een mooi en positief middel zijn om dichter bij elkaar te komen als groep/buurt/bedrijf en kan tot mooie dingen leiden. Iedereen heeft zijn/haar eigen expertise. Wanneer je deze krachten bundelt, kunnen er naar mijn mening supermooie creaties ontstaan.

Wellicht heb je een grof idee, evenement of een thema waaraan je graag zou willen werken in een gebied, maar ben je nog op zoek om dit op een ludieke manier de wereld in te sturen? Wellicht kan ik je verder helpen hier een tof project van te maken met een creatieve touch.

Een aantal projecten die ik (mee) heb mogen ontwikkelen zijn:

Passie op het PlattelandDe Drentse VlaggenhijsersKwiekstee

Sociale/creatieve activiteiten

Maatschappelijke- en creatieve activiteiten

Naast het helpen ontwikkelen, vormgeven en uitvoeren van hele projecten, bied ik ook creatieve (dag)activiteiten/workshops aan voor op evenementen, scholen & festivals.

Dit kan een gezamenlijk kunstwerk zijn of juist individuele workshops. Een paar creatieve activiteiten die ik heb gedaan zijn:

Kunstwerk maken met kinderen op de Zwarte Cross Grote muurschildering maken met jongeren Kunstwerk maken met bezoekers op Manana Manana

(Muur)schilderingen & Decoratie

Samen met Julia Roozenbeek beschilderden we in 2019 een 2 bij 12 meter lang decor voor de catwalk voor een modefestival. We hadden er zo’n plezier in om zo groot te werken en met hout, verf en andere materialen in de weer te zijn. Hierna volgden nog meerdere schilderingen op muren en deuren en creëerden we decoratie voor verschillende festivals.

Het geeft ons een goed gevoel om iets te kunnen creëren bij particulieren of op openbare locaties wat past bij de setting, mensen, omgeving en stijl. Dat vinden we het belangrijkste! Heb je een idee of verzoek? Vraag ons gerust voor de mogelijkheden, zodat we kunnen kijken of we iets passends kunnen maken!

Smaakmakersfestival EntreepoortGarsthuizen schildering dorpshuisWc’s schildering in de Jachthut van Taribush

Vrouw in de Media Drenthe 2022

VIDM: “Vera geeft jongeren
(van het platteland) een stem en podium, met respect voor tradities en waarden, waardoor oud en jong de verbinding met elkaar weer weten te vinden. Ze is jong ondernemend vooruitstrevend en een bruggenbouwer.” aldus de jury VIDM.


Contact met Vera

Ik help u graag meedenken hoe uw idee, plan, project of tekst een passende vorm kan krijgen. Stuur mij gerust een berichtje via het contactformulier of via veravosvorm@gmail.com en wie weet kan ik je verder helpen.

Heb je een andere vraag, opmerking of idee? Aarzel niet om vrijblijvend een berichtje te sturen. Ik probeer uw mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld of gebruikt om reclame of nieuwsbrieven te sturen.