Over Vera

Hi, ik ben Vera Vos, 22, opgegroeid en woonachtig in de plattelandsgemeente De Wolden in Drenthe. Hier voel ik mij thuis en doe ik wat wat ik het liefste doe, namelijk: creatief bezig zijn voor-en-samen met mensen.

“Van jongs af aan ben ik altijd al van alles aan het creëren, organiseren en maken. De tafel lag (of eigenlijk ligt) vaak vol met potloden, papier, to-do lijstjes en schetsen. Het samen verzinnen van ideeën/concepten en het vormgeven hiervan, geeft mij heel veel energie. Bij elke nieuw idee of project, richt ik me altijd op de vraag: “Hoe kan ik dit met VORM & KLEUR de wereld inbrengen?”

Vera Vos Voor Vorm & Verf

Ik studeer momenteel af op de kunstacademie Minerva in Groningen richting grafische- en interactieve vormgeving en illustratie. Naast mijn studie, werk ik sinds 3 jaar als freelancer. Ik maak grafisch- en illustratief werk in opdracht, maar richt me daarnaast ook op maatschappelijke- en creatieve projecten.

Ik zal mezelf niet snel in één hokje plaatsen, omdat ik juist energie en inspiratie krijg van nieuwe dingen, projecten & uitdagingen. Daarom koos ik ervoor om ‘Off Road’ te studeren op Minerva, oftewel meerdere richtingen binnen vormgeving. Mijn werkgebied loopt dan ook uiteen van huisstijlen, posters en flyers tot 3D-decor-aankleding, muurschilderingen en sociale projecten.

Grafische/illustratieve vormgeving

Visuele identiteit & conceptontwikkeling

Met veel plezier zet ik uw tekst, activiteit, project of bedrijf in een passende vormgeving. Van logo’s tot aan een gehele huisstijl, van posters/flyers tot aan een muurschildering en van een online vormgeving tot aan… uw idee!

Door samen te brainstormen over een juist concept en/of identiteit, hoop ik de juiste vormgeving te kunnen creëren. Elke vorm, kleur en typografie heeft zijn eigen uitstraling en gevoel.

Social Design

Maatschappelijke- en creatieve projecten/activiteiten

Ik ben een mensen-mens en krijg energie van het werken met-en-voor mensen. Creativiteit kan een mooi en positief middel zijn om dichter bij elkaar te komen als groep/buurt/bedrijf en kan tot mooie dingen leiden. Iedereen heeft zijn eigen expertise. Wanneer je deze krachten bundelt, kunnen er naar mijn mening supermooie creaties ontstaan.

Zo heb ik o.a. het maatschappelijke project Passie op het Platteland opgezet in de gemeente De Wolden dat wordt uitgevoerd door en voor jongeren (muziek-fotografie-website-film) van het platteland, waarbij jongeren hun verhaal en passie kunnen delen met de wereld.

Ik sta open voor het creëren/opzetten van sociale-en-creatieve projecten vanuit o.a. maatschappelijke thema’s en ben te benaderen voor workshops, activiteiten etc, Heb je een tof initiatief, verzoek of ben je op zoek naar een creatieve toevoeging, trek gerust aan de bel!

Muurschilderingen & Decoratie

2D/3D-Vormgeving, kleur en deco voor elke locatie!

Samen met Julia Roozenbeek (ook student vormgeving op Academie Minerva) beschilderden we in 2019 een 2 bij 12 meter lang decor voor de catwalk voor een modefestival. We hadden er zo’n plezier in om zo groot te werken en met hout, verf en andere materialen in de weer te zijn. Hierna volgden nog meerdere schilderingen op muren en deuren en creëerden we decoratie en banners voor o.a. het Tari Bush Kuna festival onder de naam Vos&Rooz.

Het geeft ons een goed gevoel om iets te kunnen creëren bij particulieren of op openbare locaties wat past bij de setting, mensen, omgeving en stijl. Dat vinden we het belangrijkste! Heb je een idee of verzoek? Vraag ons gerust voor de mogelijkheden, zodat we kunnen kijken of we iets passends kunnen maken!


Contact met Vera

Ik help u graag meedenken hoe uw idee, plan, project of tekst een passende vorm kan krijgen. Stuur mij gerust een berichtje via het contactformulier of via veravosvorm@gmail.com en wie weet kan ik je verder helpen.

Heb je een andere vraag, opmerking of idee? Aarzel niet om vrijblijvend een berichtje te sturen. Ik probeer uw mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld of gebruikt om reclame of nieuwsbrieven te sturen.