Wandschildering sporthal ism jongeren

Samen met jongerenwerker Jojanne van Young De Wolden hebben we deze zomeractiviteit opgezet voor jongeren. We werkten met ongeveer 20 jongeren aan deze 11 meter lange schildering op panelen, die op is gehangen aan de achterkant van sporthal De Marse.

Dagblad van het Noorden: Jojanne kreeg van jongeren te horen dat ze graag iets creatiefs wilden doen tijdens het Zomerprogramma. “Jongeren wilden wel schilderen. Nou, dan denk ik direct aan Vera Vos.” De achterkant van sporthal De Marse was de beste optie om een muurschildering te maken. Niet rechtstreeks op de bakstenen, maar op acht witte panelen. „Ik heb samen met Susan Westert, Roelienke Wagenaar Kuipers en Madelief Visser een basis getekend.

Op deze manier kon jeugd zelf kiezen of ze vanuit een schets van ons wilden werken of juist een eigen invulling wilden geven. Dit maakt het toegankelijk voor iedereen om mee te doen. We hebben een aantal thema’s gekozen & verwerkt in de schildering: duurzaamheid – Ruinen – Natuur – Sporten/Sporthal – VV Ruinen (want vanaf het voetbalveld kijk je hier rechtstreeks tegenaan)